Kukuruzna vekna
Kukuruzna vekna
Receptura
Grupa | Težina / Zapremnina |
---|---|
Panomix Fiesta | 5 kg |
Brašno TIP500 | 5 kg |
Priprema
Mešati sve sastojke dok se ne razvije rastegljivo testo temperature 25-26°C.
Ostaviti testo da odstoji 5 minuta.
Testo iseći na porcije od 1.2 -1.7kg (30 vekni hleba) ili na delove težine 300-400 gr (za vekne i bagete)
Formirati isečene delove testa i ostaviti ih da odmaraju kada ih pokrijete, u trajanju od 10-15 minuta.
Iseći testane komade i staviti u kalupe.
Dekorisati sa Decoration Corn - om
Ostaviti da fermentiše u trajanju od 50 - 60 minuta (±35 °C sa vlagom).
Pre stavljanja na pečenje, zarezati površinu 1-2 puta.
Peći na 225-230°C na pari, 20-25 minuta male porcije i 30-35 minuta porcije od 300 - 400 gr.